VERGONYA (curtmetratge)

La crueldat d´uns quants polítics aniquila el sector audiovisual valencià ferint la identitat del Poble.

Des del 2000 milers de periodistes i treballadors dels mitjans de comunicació públics i privats han estat acomiadats dels seus llocs de treball. El “quart poder” ha anat buidant de sentit, deixant en mans d’un grapat de grups econòmics i financers i d’empreses multinacionals l’opinió pública, la informació i accés a la cultura.
A Espanya el govern del PP ha decidit la extrenalización, privatització o tancament de les televisions públiques a cop de decret llei, acomiadant massivament als seus treballadors. No pot ser plural una televisió feta per grups que són una hibridació d’interessos polítics, econòmics i financers i que només obeeixen a la llei del mercat, de la seva cotització en borsa o del partit polític que els concedeix les contractes. Només la televisió pública ètica garanteix el dret d’accés i de veu als ciutadans i és fonamental per a una opinió pública i una societat sana, crítica i madura.

Desde el año 2000 miles de periodistas y trabajadores de los medios de comunicación públicos y privados han sido despedidos de sus puestos de trabajo. El “cuarto poder” ha ido vaciándose de sentido, dejando en manos de un puñado de grupos económicos y financieros y de empresas multinacionales la opinión pública, la información y acceso a la cultura.
En España el gobierno del PP ha decidido la extrenalización, privatización o cierre de las televisiones públicas a golpe de decreto ley, despidiendo masivamente a sus trabajadores. No puede ser plural una televisión hecha por grupos que son una hibridación de intereses políticos, económicos y finacieros y que sólo obedecen a la ley del mercado, de su cotización en bolsa o del partido político que les concede las contratas. Sólo la televisión pública ética garantiza el derecho de acceso y de voz a los ciudadanos y es fundamental para una opinión pública y una sociedad sana, crítica y madura.

Un curtmetratge d’Alicia Puig produït per Alvaro Olavarría i UKEMOTION.

Compartir

5 thoughts on “VERGONYA (curtmetratge)

 1. Pingback: Vergonya | Cine en Violeta

 2. júlia planelles

  Tot començà el 30 de Novembre d’enguany, amb tot el suport del Poble Valencià que va eixir al carrer en reclam del que és seu, vostre i nostre…. no tombaran el Dret mes fonamental de totes les democràcies : El de la Llibertat d’ Expressió i el Servei Públic que ha de prestar un mitjà com TVV segons i d’acord amb l’Estatut, no han fet res de res, des dels inicis : censura…Personalitats que no han eixit mai o escassament a les pantalles de TVV : Joan Fuster, Joan Francesc Mira, Ovidi Montllor, Ferran Torrent, Obrint Pas, Escola Valenciana. Tot està per fer i Tot és possible…la nostra creativitat i la nostra manera de fer i ser encisa a molta gent amb la qual compartim llengua i cultura… per tant Som, i necessitem el Mitjà Públic en Valencià i de Qualitat, sense censuradors ni assessors polítics…Professionals Que n’hi han i sou Bons si ens deixen Ser… no defalliu, Endavant…. Tot està per Fer… Grcs. .
  júlia

 3. luis sabater balaguer

  Muy bien por el corto, pero por favor, producir uno cuyo tema sea, aquellos Directores, mejor dicho Comisionistas que ejercieron disfrazados de Directores.

  Saludos y animo por el nuevo, Nou del Nou

  luis sabater balaguer

 4. Ferran Gandia Poveda

  Endavant treballadors!!! Ahir van ser un dia d’emocions a la manifestació, però el més important és poder aguantar este nivell fins d’ací any i mig. Ells esperaràn que decaiga el nivell de protesta i això no ho podem permitir des de tots els àmbits. No els podem donar eixe plaer!!!! Àniiiiiiiiiiim!!!!!

Deja un comentario