UNA CRIATURA BICEFALA per Núria Pérez Ves

gàrgoles i quimeres de la Llotja de València

gàrgoles i quimeres de la Llotja de València

La  jornada d,ahir va estar plena d,emocions. Com que visc a 100 qm , al tornar vaig tindre temps de reflexionar.
I pense que no, no erem els de sempre. De fet, en la primera reunio de la plataforma mildenou, ens van juntar gent que no solem coincidir ni en manifestacions ni en protestes.
I tampoc erem pocs perque hem de pensar que encara queden molts afectats treballant.

La dosi d,entusiasme inicial es innegable.
Pero el que jo vaig vore som dos bandols espere no irreconciliables.
Segons la meua opinio es va vore allo que diuen en castella com una brecha digital.
Uns que parlen de recuperar una tele en valencia, plural i de qualitat. Paraules ja tan pronunciades que estan perdent valor. Sonen a antigues. Els que volen tornar a fer un Canal 9 digne,  tornar als seus llocs de treball i  fins i tot reconquerir Burjassot.
I d,altra banda els que aposten per crear algo nou. Els que no volen saber.sen res del la mare morta.  Els que pensen que es hora de deixar de llepar-se les ferides i crear eixa tv del futur. Moderna, arriscada i per suposat digital. Si, tambe sera en valencia, de qualitat i plural. Pero no cal ni dir-ho.
Personalmentno vull ser una periodista en l,exili. No vull un logo de color negre amb paraules que no poden ser positives.
Vull ser moderna, creativa, positiva, lluminosa. Que la nova tele es diga “La nova”, “10 tv”, “Air tv”  ”Brots verds”  o el que ixca de les nostres afilades ments.
Sent dissentir per pensar que precissament no es el temps de posar-se el jupeti mes que mai sino de llevarse’l.  De deixar el  megafon en la prestatgeria i posar-nos a treballar.
La societat ens coneixera precissament per aixo, per la nova plataforma.
I com tambe es va dir , el moviment es demostra caminant. La millor manera de desmentir que som una colla de rojos, anticuats i cabrejats es fer un producte excel.lent.
La tasca es dificil. S,ha de crear una plataforma multimedia, fer-la rentable perque tots volem tindre un treball i cobrar. I damunt crear l,habit perque  la gent consumisca la tele  d,un altra manera.
Es dificil pero no imposible. Investiguem, mirem com estan fent-ho en altres paisos..
Com  diria l,editor emmascarat, anem a reinvertarnos.
I fem-nos un favor, no tornem a posar en cap logo ni la paraula Nou, ni un 9.
No se que diria Sigmund Freud pero sempre caem en el mateix.
Matem la mare. El rei ha mort , visca el rei.
Ahir va naixer una criatura bicefala, uns monstret de dos caps que creixera per dos vies que podem coexisitir i que esperem que no siguen irreconciliables. A lo millor un germa devora a l,altre. No sabem que passara. Som temps nous amb un horitzo excitant.
( perdoneu pero este cacharro no te accents)

Nuria Perez Ves

Compartir

One thought on “UNA CRIATURA BICEFALA per Núria Pérez Ves

  1. Oscar Martínez (@osmarhe)

    És clar que opinions, han d’haver-ne i diverses. Crec que la única manera de “reconquerir” el CPP de Burjassot és fent-nos escoltar a les urnes a les properes eleccions municipals. El que no sé és si la CV, tan pepera ella, estarà disposta. Deuriem de fotre’ls fora d’ací. Ahí començaria el canvi.
    Estic d’acord en què una nova era televisiva està començant i què serà en digital. Els començaments són durs, però, jo no veig tan mal la idea de posar-li un 9 al logo. En un principi la relació és innegable, sou els mil del nou i, a més, eixe 9 també es nou (de novetat). L’exili no té per què ser una paraula negativa. Eixe exili és precissament la forma en què vos han lliberat.
    Tornant a l’inici, trobe que unes cidees no han d’estar renyides amb altres, per què?. Naixerà un nou mitjà de comunicació, el vorem créixer i més endavant, quan el CPP torne a ser habitable després de la desinfecció que, espere, li fem els ciutadans, hi haurà qui tornarà i hi haurà qui no. Però ara, tots deveu estar units caminant per la mateixa senda. Teniu el recolzament dels ciutadans. El futur, ja vindrà.

Deja un comentario