TREBALLADORS EXPULSATS DEL BALCÓ DE L’AJUNTAMENT

MildeNou. Esperança Camps

La policia ha expulsat del balcó de l’ajuntament de València tres treballadors d’RTVV que havien presenciat la mascletà d’avui dimarts convidats pel grup municipal de Compromís. Es tracta de la presentadora Xelo Miralles, el periodista Vicent Mifsud i el càmera Manolo Ortiz. Els incidents s’han iniciat en acabar la disparada, quan les tres persones, dos d’elles ja acomiadades per l’ERO, s’han llevat llevat les jaquetes per a fer visibles les samarretes contra l’expedient de regulació d’Ocupació a l’ens públic. Els serveis de seguretat personal de l’alcaldessa s’han acarnissat especialment amb Miralles i Ortiz, mentre que Mifsud ha sigut desallotjat del balcó per un policia local.

Xelo Miralles al balcó de l'Ajuntament mentre la policía feia fora els companys

Xelo Miralles al balcó de l’Ajuntament mentre la policía feia fora els companys

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de València ha cedit tres de les invitacions per a convidats al comitè d’empresa de Ràdio Televisió Valenciana. Es tracta d’un acte de solidaritat amb els treballadors que estan sent víctimes del més gran Expedient d’Ocupació que s’ha fet mai en la Comunitat Valenciana. Simultàniament, el propi comitè va convocar els treballadors a fer-se visibles als peus del balcó més observat de València en acabar la mascletà participant en l’anomenada Intifalla. Es tractava que portaren el ja emblemàtic jupetí roig per a expressar, junt a altres col•lectius ciutadans, el seu rebuig a l’ERO, però també als diferents casos de corrupció que assetgen l’alcaldessa, Rita Barberà, i a tot el Partit Popular a la Comunitat Valenciana.

Els tres treballadors designats pel comitè també han portat una samarreta roja al balcó. Una samarreta que mentre ha durat la disparada de la mascletà han mantingut oculta en tot moment com a senyal de respecte a la festa i els seus protagonistes: el pirotècnic i les falleres. Només quan ha acabat l’espectacle, han deixat a la vista la samarreta reivindicativa. En aquest moment, “dos segons després -segons explica el vicepresident del comitè d’empresa, Vicent Mifsud- un policia local ha vingut cara a mi i m’ha tret a espentes del balcó. En cap moment sóc conscient del que els passa als meus companys, a mi la policia m’ha acompanyat fins baix de l’ajuntament, m’han tret immediatament d’allí”. Mentre Mifsud era expulsat, un guàrdia de la seguretat privada de l’alcaldessa impedia que Miralles i Ortiz s’acostaren a la barana del balcó per a saludar els seus companys. Segons Ortiz, un dels guàrdies li ha llevat el jupetí que tenia en la butxaca de la caçadora i durant el forcejament s’ha trencat. Ortiz l’ha volgut llançar balcó avall, cosa que l’agent de paisà ha impedit per la força. “En cap moment he tingut la intenció de tirar-li’l a l’alcaldessa” , ha declarat Manolo “l’he llançat de la ràbia que m’ha fet que el tio me l’haja tret de la butxaca i me l’haja trencat”.

Per la seua banda, Xelo Miralles, afectada per l’ERO, també ha patit les conseqüències dels mètodes expeditius dels agents de la seguretat privada de Rita Barberà. La seua intenció era arribar fins a la barana del balcó per a saludar els companys que xiulaven l’alcaldessa, però l’agent li ho ha impedit per la força “he viscut uns moments de tanta violència, que només he pogut expressar el que sentia, que el balcó és de tots i que a sobre que ens han furtat el nostre treball ens expulsen del balcó que és la casa de tots els valencians”.

Els treballadors d’RTVV han estat en tot moment acompanyats pel portaveu de Compromís Joan Ribó, a qui el regidor de policia Miquel Domínguez, ha acusat de tindre un comportament adolescent. Domínguez ha recriminat amb molta duresa a Xelo Miralles que portaren les samarretes reivindicatives. “con estas camisetas no os quiero aquí dentro porque no me da la gana” ha dit de manera expeditiva als treballadors expulsats del balcó.

Es dóna la circumstància que Miquel Domínguez és també president del Consell d’Administració d’RTVV, i és qui va presidir la reunió que la matinada del 22 d’agost passat va aprovar l’execució de l’ERO. Xelo Miralles, per la seua banda, és membre electa per les Corts Valencianes del nou Consell d’Administració de l’empresa pública que s’haurà de constituir en el moment en que acabe la reestructuració de Radiotelevisió Valenciana.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?&v=Fs56fi_zoB8]

Compartir

Deja un comentario