Tenim Memòria. Deixe de jugar senyor Fabra

BotiflersLa Plataforma Mildenou, d’afectats per l’ERO a RTVV, entenem que no podem romandre callats davant les declaracions del dia de hui del President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, sobre la possibilitat de posar en marxa una RTVV pública “siempre que se den las circunstancias económicas y sea sostenible” i que partisca de zero.

Volem recordar que RTVV està en procés de liquidació després d’haver passat per un ERO que “depurava” la plantilla i que fou declarat nul pel TSJCV.

Volem recordar que la negativa del President Fabra i el seu Consell a acatar la sentencia va fer que “decretara” ara fa un any el seu tancament.

Volem recordar al President que el Comitè d’Empresa de RTVV, després d’insistir molt i gràcies a  la mediació d’organismes i entitats alienes, va posar damunt la seua taula una proposta de viabilitat de RTVV que hauria suposat l’estalvi per als valencians de més de 200 milions d’euros i hauria garantit un servei públic de ràdio i de televisió.

Volem recordar al senyor Fabra que els actuals liquidadors (recordarà que dos dels liquidadors de la primera tanda van dimitir) van reconèixer a la Comissió de Control de seguiment de RTVV de les Corts Valencianes que RTVV i RTVV SAU no es podran liquidar en el temps establert per diversos motius legals pendents.

També volem recordar al President que durant anys i panys RTVV ha sigut la joguina perversa del PP per a desviar fons cap a indrets foscos, només cal veure la llista d’imputats que relaciona RTVV amb el cas Gürtel, les pantalles per a la visita del Papa, la fòrmula1, …

Volem recordar-li que des de fa 4 anys està pendent de juï Vicente Sanz (ex-secretari general de RTVV, ex-president de la Diputació de València pel PP, ex-secretari del grup popular a les corts i ex-president provincial del PP valencià) en un cas d’assetjament i ….

Volem recordar-li que aquest mateix personatge del Partit Popular va posar en marxa en els anys noranta les conegudes “llistes negres” que depuraven la plantilla de gent no afecta al partit popular, unes llistes que finalment es van dur a terme en el primer ERO de RTVV anul·lat pel TSJCV.

I no recordem més perquè ens fa mal encara els anys d’assetjament, càstig professional, i acarnissament amb els treballadors i treballadores no dòcils amb el PP.

Que avui parle vostè de contenció econòmica, quan han dilapidat els diners dels valencians, que parle d’iniciar des de zero desprès de maldar el que no està escrit ens fa pensar en dos opcions: bé no té memòria –i això és un perill per al poble valencià- bé vol assolir allò que els seus antecessors prepararen, a saber, netejar de no afectes un servei públic de comunicació,.

Cada decisió que ha pres vostè i els seus antecessors respecte de RTVV ens ha costat molts milions als valencians, des de l’autorització de l’endeutament per Zaplana als 200 milions que ens ha costat el tancament, per això el convidem a que pense ben bé les seues decisions i declaracions.

Si de debò vol posar en marxa una RTVV pública, en valencià, de qualitat i plural com haurà de ser el convidem a seure amb el Comitè d’Empresa de RTVV. El convidem a reprendre el pla de viabilitat que els dies previs al 29N de l’any passat no va voler mirar, i a buscar un solució.

Si, a més, vol donar solució a la desfeta que la seua decisió del passat 29 de novembre ha provocat en el sector audiovisual –on més de 6000 persones han quedat sense treball- el convidem a seure amb la MESAV, la Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià, que aglutina més del 90% d’un sector que, com la resta d’aquesta societat, necessita d’un president seriós més que d’un polític erràtic que busca titulars.

Les circumstàncies econòmiques tan negatives i la falta de sostenibilitat actual de RTVV, com de tants altres projectes, han estat provocats pel Partit Popular i pel seu govern. Ens sembla cínic que amb expressions com “partiendo de cero” es vulga fer pagar al col·lectiu de treballadors i a la societat valenciana la desfeta que no hem provocat.

Per últim, volem recordar al President Fabra que som l’únic territori europeu amb llengua pròpia que ha vist com el seu govern tanca el seu mitjà de comunicació públic. Siguem seriosos senyor Fabra, deixe de jugar amb eines tan importants per al poble com RTVV.

Compartir

Deja un comentario