RTVV o la mesura del PP. Per Julià Álvaro

premisturia

La Cartelera Túria va lliurar ahir 6 de juliol un dels seus premis a la Plataforma Mil de Nou i a CCOO Intersindical UGT i CGT de RTVV per la seua lluita contra l’ERO

El vicepresident de la Generalitat, José Ciscar, amenaçava ahir amb què si els tribunals declaren nul l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) s’hauran de prendre decisions dràstiques. Fa unes setmanes, el president Alberto Fabra va dir més o menys el mateix. L’amenaça és, en definitiva, que si els tribunals anul.len l’ERO tancaran l’empresa.

Doncs no, que no la tanquen, que en lloc de tancar-la se’n vagen ells,  que se’n vagen a casa i deixen el lloc a uns altres dirigents polítics que siguen capaços de fer viable RTVV. No tant per la importància de RTVV, que la té i molta, si no perquè com es pot confiar en uns governants que no són capaços ni de fer viable RTVV. Si hem sobreviscut, mal que bé, a divuit anys de governs del PP més familiaritzats amb el delicte que amb la gestió, sobreviuríem a un temps sense mitjans audiovisuals públics. El problema és que si no són capaços de fer viable RTVV, com van a ser capaços de fer viable el país, com van a traure’ns de la crisi? Després de tancar RTVV, tancaran també el País Valencià? Eixa és la seua forma de resoldre els problemes? És impossible trobar un reconeixement de la pròpia incompetència més evident que les actituds de Fabra i Ciscar.

El tancament de RTVV no pot ser, de cap manera, la primera mesura dràstica a prendre si els tribunals es carreguen l’ERO. Sabem que la directora general Rosa Vidal està intentant comprar alguns sindicats per a que retiren les denúncies. No ho aconseguirà. El PP dona per bona una sentència que diga que els 1.200 acomiadaments són improcedents. Seran 100 milions de euros més a pagar però com que no són seus… 100 milions no són res per una administració que mai ha tingut respecte pels diners dels ciutadans i si no que li ho pregunten a Blasco, al “Bigotes”, a Camps, a Olivas, a Hernández Mateo, a Barberá, a Carlos Fabra, a Alperi,  a Pedro García, a Castedo, a Costa, a Zaplana, a ” La Perla”…  La llista seria interminable.  El que no volen és una sentència de nul·litat ja que això els deixaria en evidència i amb el problema d’haver de tirar avant una RTVV que els ve molt i molt gran, per això amenacen i pretenen atemorir la gent. Doncs no, ja no queda por. Alguns no l’hem tingut mai i la majoria dels que la tenien l’han perduda.

Així que si hi ha sentència de nul·litat, els primers a pagar han de ser els responsables d’aquest ERO desficaciat, il.legal i abusiu. Hem arribat al punt que estem per culpa dels pilots de la nau i, aquests, tenen un nom; es diuen Alberto Fabra i el propi José Ciscar. Si l’ ERO s’anul.la ells han de ser els primers a assumir la seua culpa i demanar perdó per l’embolic que han generat, per tots els abusos que han comés, per haver tirat avant un Expedient de Regulació contra l’opinió de tot el món, contra el criteri dels treballadors, contra la llei,  contra les recomanacions dels professionals i els acadèmics; per no haver escoltat tots els plans alternatius que se’ls ha plantejat, per haver regalat mig milió d’euros a advocats amics per informes inútils. I després de les disculpes, han de dimitir. Sí, dimitir. No és només que s’hagen carregat una empresa, és que s’han demostrat incapaços de garantir un servei públic essencial per als ciutadans com és disposar de mitjans plurals i democràtics que garantisquen el seu dret a la informació.

Les sentències en contra obliguen a rectificar, no a fer major la desfeta.  Per tant, res de tancar RTVV. El que tocarà és que Fabra i Ciscar abandonen els seus càrrecs i deixen pas a persones competents, honrades, que escolten, que es rodegen dels millors, que vinguen a servir i no a servir-se i que tinguen el nivell polític i humà suficient per recuperar RTVV i el país. Ni Fabra, ni Císcar podrien haver imaginat mai arribar tan amunt, ni les institucions valencianes podien haver previst mai caure tan baix i estar dirigides per la gent que les ha dirigit els últims anys.
La manipulació i abús de RTVV, una realitat que diàriament entra en totes les cases, era, des de 1995, l’exemple de la falta d’honradesa del PP que molts no volien reconèixer. Ara la gestió de l’ERO de RTVV torna a ser l’exemple indissimulat de la seua incompetència. Aixi que, per poc honestos i per incompetents, les mesures dràstiques si es declara nul l’ERO han de començar per l’adéu de Fabra i Ciscar. No els trobarem a faltar. El seu pas per la Generalitat s’oblidarà ràpidament. Més enllà del mal concret que han fet, ningú els recordarà. No deixaran la menor empremta. En canvi, una RTVV pública, de qualitat, ben gestionada, espill del millor que som i espai de debat i trobada, amb el pas dels anys deixarà una empremta inesborrable, l’empremta d’un país més lliure, més tolerant, més culte i, també, més valencià. Un país que ni Fabra, ni Ciscar han imaginat mai, per això no el poden governar.

Julià Álvaro

 

Compartir

4 thoughts on “RTVV o la mesura del PP. Per Julià Álvaro

 1. Juan G López

  Son delincuentes en estado puro. Ellos rompen el jarrón, culpa al que pasaba por allí y encima le hacen pagar el desastre. De todas formas, siempre quedará sobre vosotros haber reaccionado tarde. Ya sè que no todos pero la imagen es esa y también de ella viven los delincuentes dl PP.

 2. blas el empastrador

  En las demás autonomías donde no mangonea el PP (excepto Galicia), tienen a sus tv autonómicas como un referente de identidad, cultura, lengua, tradición, et…y jamás hablarían de cerrarlas. pero estos liberaloides NO, está demostrado que su enseña y patria es el money money y de ahí no los vas a sacar. La cabra y c……s tiran pal monte.

 3. VENENO

  Solo dos incógnitas me surgen de tu brillante artículo, ¿el cómo y el cuándo?. Si la justicia se demora y la sentencia es recurrida, que escenario de más desolación e inactividad dejaría entre las partes afectadas. Negro y con goteros
  Y nos queda ¿el cómo?, con respiración asistida, con cuidados paliativos o en forma de finiquito diferido del contrato programa de la parte contratante. Sin pulso y en coma inducido.
  Y como ya se ha pedido una segunda y una tercera opinión y los diagnósticos coinciden, solo nos resta cambiar al equipo médico en las urnas antes que la gangrena acabe con la paciente comunidad.

 4. JoanG. Lopez

  No han de dimitir. Han d’anar a la preso pero com que les lleis les fan ells, van els inocents a l’atur abans que els culpables al talego. Deixeu-los que disfruten, els queden apenes any i mig i despres seran ells els que aniran a l’atur i, acte seguit, hauran de contestar al jutge per totes les malifetes.

Deja un comentario