Rés de nou en el nou NOU #TenimMemoria

NOunou

 

Uns ulls cansats de veure fàstics,
bestieses. Imatges terrorífiques.
Unes orelles sordes de sentir
mentides. Paraules i sorolls.
Va bé senyors? Va bé?

O. Montllor “Voleu guerra?”

( Bon vent i barca nova)

 

Com cada divendres, hui ens hem trobat a la concentració davant les portes de RTVV (serà correcte encara?) els treballadors de dins i de fora de la nostra Radio i Televisió. Els representants del Comitè ens han posat al dia de les darreres maldats de l’empresa: ara volen passar-se pel forro el conveni en vigor i disposar d’horaris a voluntat, ara no saben com apanyar els centenars de milers d’euros defraudats a la Seguretat Social en cotitzacions dels treballadors…

I, mentre a una banda i a l’altra de la tanca de l’edifici de Burjassot el sol ens cegava als treballadors que ens encoratjàvem a seguir lluitant contra l’ERO més injust i sanguinari que es puga dissenyar, al soterrani de l’edifici i amb llum artificial Rosa Vidal presentava en societat el disseny de la nova imatge de RTVV, a saber el NOU.

La senyora Vidal és un pou de sorpreses. Quan encara no hem acabat de pair la darrera ens sorprén amb una de més grossa. Tant que donaria per a fer un “Recull de disbarats”.  Els tuits, els wattsapp, els missatges a facebook encara no han parat d’arribar.

N’hi ha d’ell que diu que la lletra del mig, la que vol ser la O del NOU, és un sobre, un sobre com els de Bárcenas o un sobre del mateix color (curiosament) dels que rebíem els treballadors amb el nostre comiat. Poca gent ha pogut llegir a la primera ullada les lletres NOU al logo. A pocs els passa de llarg el canvi al blau en consonància amb el partit del govern. Molta gent es queixa de la poca qualitat tècnica del disseny i un gran nombre han vist, en eixa primera ullada, uns “comecocos” . Al final del post trobareu una mostra del que diem.

El nou logo de la… com dir-li? la nova RTVV? NOU televisió?… ha estat amplament contestat per molta gent i per molts motius. De fet, a primera hora de la vesprada professionals del disseny gràfic valoraven prou negativament la nova imatge de RTVV.

N’hi ha molts de motius per a rebutjar-lo, el poc gust en seria un, la desfeta comercial de la marca, la indefinició de la nova imatge, el fet d’estar basat en una moda passatgera… però per a nosaltres n’hi ha un de principal: la clara voluntat de voler esborrar del mapa tot el que ha sigut RTVV, és a dir, Canal 9 i Ràdio 9.

No Rosa Vidal, no. Les seues transparències no poden esborrar el camp de cadàvers sembrat pel Govern valencià i la Direcció General de la qual és vosté hereva. Els seus triangles son estelles de vidre que es claven en ferides encara sagnants. Aquesta societat no pot ser menyspreada i tractada d’ignorant que, en veure com intenta vosté lobotomitzar-la, es posa a la defensiva i defensa allò que ha sigut i és seu.

Però per si el seguit de disbarats fora poc, avui Rosa Vidal ens ha lliurat un nou capítol de “cartas a mis súbditos” i de bon matí ha enviat una nova “carteta” als treballadors en la qual confessa que ha descobert el triangle com a eina publicitària. Esperem que no tarde massa en descobrir la roda i, a continuació, la pólvora. Novament Vidal conrea el gènere epistolar per a ensanyar-se més encara. Avui parlant d’evocacions mediterrànies, transparències de vidre o d’eixes tres províncies que ens duran a noves etapes. Pobra i tòpica defensa argumental per a arribar al triangle. Triangle que ens remet a un Club d’oci nocturn del barri de Russafa.

                                                                                                                                PlayClub

No hi ha noves etapes a encetar perquè hi ha massa dolor i massa recent, ni deuria vosté gastar molt més del que ja ha gastat sent així que el TSJ està a punt de posar-li data a un juí en el qual poden passar tantes coses. De nou trobem una administradora que juga amb els diners dels altres sense importar-li aquell que paga: el ciutadà.

Rosa Vidal hauria de deixar d’engreixar la galeria de disbarats fins que es resolga judicialment l’ERO de RTVV. Fa setmanes ens va donar la raó quan va haver de dir que amb la plantilla resultant de l’ERO no es podia fer la RTVV. Si ens fera cas, estaria quieteta fins que els tribunals diguen la seua. En cas contrari haurà de respondre davant els valencians de les conseqüències econòmiques, laborals i socials dels seus actes. De moment és Rosa Vidal la que, mentre redacta cartes sobre noves etapes, no sap com treure’s de damunt les irregularitats amb la tresoreria de la Seguretat Social i els centernars de milers d’euros que no s’han cotitzat als treballadors

Nosaltres veiem en eixe NOU, com tanta gent, un “comecocos” ben antic d’aquells anys 80 en els que Rosa Vidal devia ser una jove advocada amb un futur prometedor i a la que encara no l’assetjava el perill del descrèdit professional a canvi d’un grapat de diners o d’una minsa parcel·la de poder. D’ahí que ens hagem animat a “Animar” el nou logo de NOU.

Amb aquest vídeo no ens volem apropiar de la nova imatge de RTVV ni fer-ne un mal ús. És una paròdia fruit del nostre bon sentit de l’humor arràn els comentaris esmentats en aquest post, el qual ens ajuda a suportar tanta barbaritat, aixi com del bon fer dels membres de la plataforma.

Recull de tuits valorant el nou logo de RTVV:

Tw1Tw2Tw3 Tw4 Tw5 Tw6 Tw8 Tw9 Tw10 Tw11 Tw12

Compartir