Mildenou, Esquerra Unida i Esquerra Republicana reinvindiquen una RTVV pública, en valencià, de qualitat que respecte als drets laborals, en un acte a València.

L’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, va acollir, ahir, la xerrada “La RTVV que volem”, organitzada per Mildenou (Plataforma de treballadors i treballadores de RTVV), Esquerra Unida i Esquerra Republicana. A l’acte, en què han participat més d’un centenar de persones, hi han intervingut Xelo Vicente, (Presidenta del Comité d’Empresa de RTVV), Reis Juan, (Presidenta de Mildenou), Josep Barberà, (President d’Esquerra Republicana del País Valencià) i Amadeu Sanchis, (exmembre del Consell d’Administració de RTVV).

La Presidenta de la Plataforma Mildenou, Reis Juan ha lamentat la situació què es troba la reobertura de RTVV ja que “se suposava que els partits que formen el Govern del Botànic i els qui hi donen suport, s’havien compromés a la reobertura de RTVV i al respecte dels drets laborals. Ara, un any i escaig després, els treballadors i treballadores de RTVV molestem”. Juan ha afegit que “no es pot qualificar un govern de ser d’esquerres ni progressista, si no respecta els drets laborals dels treballadors”. I ha recordat que “volem recuperar el lloc de treball que en molts casos vam aconseguir amb una oposició. Però, a més, restablir les condicions laborals, servirà també per als professionals que ens seguiran, ja que molts dels qui som treballadors de RTVV estem en el final de la nostra carrera laboral. Es tracta de garantir els drets laborals dels professionals de la comunicació en un context d’una precarietat terrible”

Per la seua part, la Presidenta del Comité d’Empresa de RTVV, Xelo Vicente, ha recordat que els representants dels treballadors han presentat 3 plans de viabilitat amb redimensionament de la plantilla, un durant el govern del Partit Popular i dos amb l’actual Consell. “No ens han escoltat. S’han negat a establir qualsevol tipus de procés negociador amb el Comité d’Empresa limitant-se a la via judicial. Prefereixen un cost, en cas de nul·litat de l’ERO sobre la qual han alertat diferents informes, de al voltant de 200 milions d’euros que negociar un pla de viabilitat amb els treballadors. Ens trobarem al Consell de PSPV-PSOE i Compromís defensant l’ERO del Partit Popular davant l’Audiència Nacional”. Vicente ha alertat “de la privatització que ve. La llei aprovada permet privatitzar tots els continguts de la nova RTVV, tret dels informatius, el que beneficiarà les grans productores enlloc d’un model d’un terç de producció pròpia, un terç de producció mixta i un terç de producció aliena que dinamitze, també, el devastat sector audiovisual valencià”.

L’exconseller de RTVV, Amadeu Sanchis ha denunciat que “el govern del botànic ha utilitzat els treballadors de RTVV. Ha incomplit allò que havíem acordat entre tots els partits de la oposició: negociar amb els sindicats i comité d’empresa les mesures per a la readmissió i redimensionament de la plantilla de RTVV a més de la reobertura en octubre de 2015 i la gestió pública de l’ens”. Sanchis ha afegit que “no és cert que no hi haja recursos econòmics per atendre a la reobertura de RTVV, és una decisió política que va contra els drets laborals. Cal que ens mobilitzem amb més força per reclamar allò que és just. Cal exigir que els valencians i les valencianes tinguem una televisió pública: li ho devem als treballadors però també a una societat democràtica com és la valenciana”

Finalment el President d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà ha afirmat que “la gestió de la reobertura de RTVV és una mostra més de la dinàmica del govern del Botànic: manca de valentia en la presa de decisions. Al final s’ha judicialitzat el que és una qüestió política. Un dels nostres objectius, com a organitzacions d’esquerres, és millorar les condicions de vida de la gent i per tant que aspire a ser feliç. Més d’un any després veiem que la pressa de decisions no va en aquesta direcció, amb la conculcació de drets laborals, o la manca d’un instrument clau per a qualsevol democràcia com són uns mitjans de comunicació al servei de la ciutadania”. Barberà ha cridat a la mobilització ja que “després d’un mes, de 100 dies i d’un any de marge, no arriben els canvis en profunditat. Tenim tota la legitimitat per seguir reivindicant allò que ja defensàvem abans del canvi de govern. La oposició no pot quedar en mans únicament de PP i C’s i el seu model reaccionari. Cal que seguim exigint el compliment d’allò que ens vam comprometre els partits d’esquerres al maig de 2015: la recuperació de RTVV i el respecte als drets laborals”.

Compartir

Deja un comentario