Mil de Nou demana el vot en contra de Juanjo Braulio

imatge Intersindical RTVV

imatge Intersindical RTVV

La Plataforma Mil de Nou, formada per treballadors de RTVV, ha adreçat una petició a la Comissió de Radiotelevisió i Valenciana i de l’ Espai Audiovisual que hui votarà els membres de l’ Alt Consell Consultiu de Radiodifusió, Televisió i Altres Mitjans de Comunicació.

Amb caràcter no vinculant, l’Alt Consell estarà format per cinc membres proposats per cada partit amb representació a les Corts Valencianes i assessorarà en les contractacions que s’han de dur a terme prèvies a la recuperació de RTVV.

Sense entrar a valorar la pertinència o l’eficàcia de l’Alt Consell Consultiu en sí mateix, que donaria per a molt, des de Mil de Nou no podem consentir que entre els membres aparega el nom de Juanjo Baulio, cap d’informatius de Ràdio 9 en l’etapa més fosca de la ràdio autonòmica. No podem oblidar la prohibició d’informar de la dimissió de Camps en directe, la manipulació de la primavera valenciana on s’informava de com els joves violents agredien la policía, les lloances a Camps redactades per ell mateix durant el juí dels “tratges” i, sobre tot, la barroera censura amb l’accident de la línia 1 del metro.

Per aquest motiu ahir registrarem a les Corts Valencianes un escrit demanant el vot en contra. Al mateix temps un grup de treballadors i treballadores de Ràdio 9 colaboraren en aquest vídeo de Barret Films i l’ Associació de Víctimes del Metro per ajudar a dibuixar el perfil de Juanjo Braulio.

Com diem a l’escrit que reproduïm més avall, no ens mou cap sentiment de venjança ni odi, però tenim molt clar que les persones que tenen les mans tacades per la manipulació, la censura o l’endollisme no poden tindre cap relació amb la Ràdio i la Televisió públiques que mereixem els valencians.

La censura a Ràdio 9 contada per treballadors

 

Il·lustre Diputat Senyor Marc Pallarès Piqué

President de la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual

Preguem a vostè tinga a bé admetre aquest escrit i trametre’l als diputats i diputades membres d’aquesta Comissió per tal que el valoren de cara al nomenament dels membres de l’Alt Consell Consultiu de Radiodifusió Valenciana, Televisió i altres mitjans de comunicació que es votaran en la sessió de demà divendres 11 de març de 2016 i que hauran de supervisar i informar sobre les contractacions prèvies a la posada en marxa del servei de Radiotelevisió Valenciana.

Com a treballadors i treballadores de RTVV, els preguem consideren la votació en contra d’un dels membres proposats. En concret la del senyor Juanjo Braulio, antic director d’informatius de Ràdio 9.

No cal donar massa dades sobre el nivell de manipulació dels informatius de la ràdio autonòmica. Mentre va dirigir els informatius de la ràdio pública es van donar tants episodis de manipulació i censura que es faria llarg d’enumerar i que van donar peu a huit informes setmanals que el Comitè d’Empresa va remetre a la Sindicatura de Greuges. Sí destaquem, entre d’altres, casos tan sagnants com la no informació de la imputació de l’ex-president Camps en el cas Gürtel, la tergiversació de la Primavera Valenciana on s’informava de com els joves violents agredien la policia, la negativa a informar en directe de la dimissió del President Camps o el tractament de  l’accident del metro on les xifres de ferits i de morts de Ràdio 9 era molt menor a la de la resta dels mitjans i on es donava més espai i importància informativa a la visita del Papa.

Des del punt de vista professional, volem recordar que dins el seu “editorial” que feia cada matí, en una ocasió va signar una columna que havia estat publicada a un mitjà digital, fet que no diu molt de l’ètica professional d’aquest senyor.

Per últim, recordar-los que el Comitè d’Empresa de RTVV ha demanat la dimissió de Juanjo Braulio des de l’any 2008, sempre per motius relacionats amb la manipulació informativa.

No entrem a valorar el sentit o la funció de l’Alt Consell, ni si serà efectiu; tampoc al senyor Braulio com a persona. Simplement som de l’opinió que les persones que s’han embrutat les mans amb la manipulació, la tergiversació i l’enxufisme, són justament les que aspirem a desterrar de la Ràdio i la Televisió públiques que necessita el País Valencià.

Per tot l’exposat preguem consideren l’oportunitat de votar en contra del seu nomenament com a membre de l’Alt Consell Consultiu de Radiodifusió Valenciana, Televisió i altres mitjans de comunicació.

No ens mou en cap moment cap sentiment d’odi o venjança. Al contrari, ens costa dipositar cap confiança en persones que han traït projectes tan valuosos com el mitjà audiovisual més important que hem tingut els valencians.

Gràcies de bestreta per atendre aquest prec.

 

 Reis Juan

Presidenta de Mildenou.

 

 

Compartir

Deja un comentario