Lluis Rivera AUTOBIOFILMOGRAFIA

Lluis Rivera

Lluis Rivera

Imatges de més de vint anys d’il.lusions i decepcions, de professió, de treball, de riures, de lluites, d’amistats, d’alegries, de dolors… Més de vint anys que s’allunyen en els meus records i dissortadament també en el de companys als quals encara no els tocava començar a recordar.

Lluís Rivera

[youtube=http://youtu.be/fwSM5RP6eKo]

Nascut a València el 1947, Lluis Rivera va començar a treballar a l’audiovisual el 1971. Fou fundador de l’Associació de Directors de Cine Valencians i de la Federació Valenciana de l’Audiovisual.

És un dels noms de referència del cinema independent valencià dels anys setanta. De fet el seu curt Travelling (1972) està considerat una peça clau del cinema independent espanyol. Travelling i Personajes para una historia van formar part del cicle Cine Experimental y de Vanguardia que es va celebrar al Pompidou de París i a les filmoteques de Madrid, Barcelona i Saragossa.

Criat a l’audiovisual d’aquella generació mancada de mitjans i d’infrastructura però carregada d’imaginació, audàcia i força Lluis Rivera és autor, entre d’altres de Les dents, Desde la terraza, La vida és això que passa mentre tu estas fent una altra cosa i La Vespra. El passat més de gener presentava la seua darrera obra: Autobiofilmografía, de la qual aquest vídeo n’és un fragment, aquell relacionat amb el seu treball a TVV des del 1989.

Només uns dirigents tan ineptes com els d’ RTVV deixarien algú com ell a un despatx i unes poques retransmissions festives.

Compartir

3 thoughts on “Lluis Rivera AUTOBIOFILMOGRAFIA

 1. Ú quant se vol

  Amb la lliuta, conquisten la victoria. Es desitge un bon camí.
  Un petò

  Reply
 2. Angel gaitan Fernandez

  Lluis Rivera….Realizador, mestro. compañero, pero sobre todo….UN BUEN AMIGO.

  Reply

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>