La Plataforma Mildenou convoca a commemorar la nit del tancament de RTVV


La Plataforma Mildenou d’afectats i afectades per l’ERO a RTVV ha convocat per al proper divendres 28 de novembre un acte a les 21 h a l’esplanada davant el Centre de Producció de Programes de RTVV a Burjassot. L’acte, que combinarà actuacions musicals i intervencions de diversos col·lectius ciutadans servirà per recordar l’aniversari de la nit del tancament de les emissions de la ràdio i televisió públiques valencianes així com per reivindicar la necessitat de mitjans públics i en llengua pròpia al servei de la ciutadania valenciana.

L’acte “RTVV 1 any de silenci”, comptarà amb les actuacions del Gremi de Campaners, Tole i Pila, Manolo Tarancón, Aspencat, Arrap, Atupa, Borja Penalba i Andreu Valor, Candela Roots, Doctor Divago, Estrella Roja de Benimaclet, Mai Mai, Lanuca, Mugroman, Òscar Briz, Rafa Xambó, Reno, Skattutipresto, i Tomàs de los Santos i Mireia Vives.

 Els organitzadors a més, han volgut compartir la vetllada i donar veu a diferents col·lectius cívics i culturals valencians com Escola Valenciana, l’AVM3J, La PAH, Ca Revolta,  la MESAV, Salvem el Cabanyal, la Plataforma d’Afectats per la Llei de Dependència, col·lectius en defensa de la sanitat, etc, conscients que la privació del mitjà de comunicació públic més important que hem tingut els valencians n’és una més de les privacions a les que ens té sotmesos el Partit Popular en el govern valencià.

 L’acte de divendres estarà conduït per vora 40 treballadors, de la ràdio i de la televisió públiques i de pràcticament tots els seus departaments.

Divendres farà un any Alberto Fabra va reunir el Consell de vesprada i va publicar al DOGV, a última hora de la vesprada un decret que suposava la sentència de mort del servei públic de ràdio i televisió dels valencians. A hores d’ara, el nostre és l’únic territori amb llengua pròpia que no té un mitjà públic de comunicació i la nostra, la única radiotelevisió tancada per un govern. La Plataforma Mil de Nou entén que no podem deixar caure en l’oblit aquella nit negra. Amb RTVV, un any de silenci es vol palesar que “ni el col·lectiu de treballadors afectats ni la societat romandrem callats tot i que ella, RTVV, estiga en silenci”.

 

Compartir

Deja un comentario