La nostra experiència a les Trobades. Per Rosa María Ten

Les Trobades d’Escoles en Valencià, han sigut tot èxit, per això els treballadors i treballadores membres que la Plataforma Mildenou i 9exili volem agraïr tot el suport i hospitalitat oferta pels participants des del més profund del nostre cor

Ha sigut extraordinari compartir el nostre temps amb els xiquets i majors, dels qual hem aprés un milió de coses impossible de conèixer. Amb aquesta plataforma hem volgut acostar al conjunt de la ciutadania la nostra situació i mitjans de comunicació que promoguem encara que alguns ho vulguen impedir.

Per ser la primera vegada que participàvem en una trobada d’aquest tipus, ha resultar ser tot un èxit. La primera de les trobades a què vam acudir va ser la de la Mislata, on va participar aproximadament 25.000 persones i de la qual ens vam eixir tot i no tenir experiència anterior. Sant Mateu, va ser el segon poble al que acudíem ja amb més bagatge i del qual només tenim coses meravelloses a explicar. És en preciós poble de l’interior de Castelló en el que vam poder conèixer a la seua estupenda gent, i les fascinants mostres d’art, cultura, agricultura i un home de qui vam aprendre a fer diferents coses amb materials reciclats, demostrant què allò reciclat pot ser bonic. Finalment, Balones, un petit poble de l’interior d’Alacant amb un població al voltant de 160 habitants, ens va sorprendra per l’acollida de la seua gent, i una gentada dels pobles del voltant. Volem agraïr la seua hospitalitat, amb les seues pastes i bunyols. Com a anècdota, explicar que allà no s’hi ven tabac. Si volen saber el perquè, només s’hi hauran d’acostar.

Per acabar, els treballadors i treballadores de Mildenou i 9Exili, volem agrair el compartament, respecte, solidaritat i suport d’aquests pobles, i somiem amb repetir aquesta magnífica experiència de la qual ens emportem uns gran regals: l’accolida i comprensió de la seua gent en intentar d’acostar-los la nostra situació i el nostre mitjà en la nostra llengua: el valencià. Moltes gràcies i fins la propera. 

 

Compartir

Deja un comentario