La mobilització de l’ensenyament fa recular Wert

maniwert gran

L’èxit a la primera jornada de vaga general de l’ensenyament ha provocat que s’ajorne el pas de la LOMQE pel Consell de Ministres, previst per a demà. A més del rebuig ciutadà, en el que hem participat les famílies de la Plataforma Mil de Nou, el govern de Rajoy compta amb l’informe desfavorable del consell d’Estat que la qualifica de discriminatòria en allò referent a l’ensenyament del català.

En el País Valencià la vaga  ha tingut un seguiment que ha rondat el 70% segons La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic del País Valencià que ha convocat de manera unitària. Per la seua banda, la policía xifra el seguiment en un 23%. El sector de major participació a la vaga ha sigut l’universitàri amb un 90 %.

Més de 110.000 persones han participat a les manifestacions d’Alacant, Castelló i València, sent València la més nombrosa amb més de 70 mil persones, seguida d’Alacant amb 30 mil i Castelló amb 10 mil.

maniwert menuda

Tots els sectors implicats en l’ensenyament han eixit al carrer avui per mostrar el seu rebuig a les retallades en ensenyament, els comiats de professorat i a la LOMQE (Llei Orgànica per a la Reforma de la Qualitat Educativa) impulsada pel ministre José Ignacio Wert que demà estava previst que passe pel Consell de Ministres.

Alumnes, professorat, famílies i personal no docent de tots els cicles, des d’infantil a la universitat, han eixit als carrers en protesta contra una llei que, entre d’altres, retalla el dret a la vaga dels estudiants, estableix la avaluació diagnostica i el decret d’admissió i estableix el districte únic per a l’admissió de l’alumnat.

Mentre esperem la valoració del ministre Wert, el germà del qual està en contra de la reforma, ens felicitem en veure com la mobilització ciutadana pot arribar a canviar la situació de retallades i despropòsits en tots els sectors públics.

Compartir

Deja un comentario