Jornada per la defensa de la RTV Pública

La Plataforma per una Radiotelevisió Pública convida a Mil de Nou a la Primera Jornada per la defensa de la RTV Pública
La plataforma Mil de Nou ha estat convidada a participar com a ponent  en la 1ª Jornada per a la defensa de la Radiotelevisió Pública que tindrà lloc a Madrid el proper dia 5 d’abril.

Las iniciativa sorgeix davant la difícil situació que viuen les radiotelevisions públiques actualment i que podríem resumir en un ús partidista dels mitjans públics, pèrdua d’independència informativa, incompliment dels objectius com a servei públic i pèrdua de qualitat i d’audiència per una manca de finançament estable i competitiu. Per si això fóra poc, la manipulació informativa provoca que alguns sectors socials rebutgen la pròpia existència de mitjans públics.

Per tot això, des de la Plataforma en Defensa de la Radiotelevisió Pública estan promovent una trobada amb un doble objectiu: D’una banda reunir un grup de persones ample i representatiu  de la cultura, la Universitat i la societat en general per fer un debat públic i iniciar una campanya que incloga les radiotelevisions públiques en el conjunt dels moviments socials que lluiten pels serveis públics. I de l’altra volem reunir tots els col·lectius directament relacionas amb les ràdios i les televisions públiques ( comitès, sindicats, plataformes de treballadors, etc) per assegurar una major coordinació i solidaritat en la defensa dels mitjans públics i difonga l’important paper que tenen en una societat democràtica.

La intenció de la trobada és elaborar un document que continga les bases mínimes que cal exigir a un servei públic.  En aquesta adreça  http://hazlopublico.org/  podreu trobar la documentació i els propòsits de la Plataforma, així com també el manifest que reproduïm tot seguit:

 

MANIFEST PER A LA DEFENSA DE LA RADIOTELEVISIÓ PÚBLICA

Sense informació dequalitat no és possible la democràcia. Al nostre país, la gran majoria de la població s’informa a través de la ràdio i la televisió. Per això necessitem una radiotelevisió pública apartidista, independent i de qualitat que complisca amb el servei públic essencial i on no hi haja ni manipulació ni censura.

Una bona RTV pública ha de ser els ulls i els oïts de la ciutadania perquè puga participar amb coneixement en el debat polític públic i en els processos polítics. És tan necessària com la sanitat, l’educació i els serveis socials per a una societat lliure i democràtica.

El govern actual, continuant amb la política de governs anterior, pretén  reduir, privatitzar o eliminar el servei públic de RTVE i de les radiotelevisions autonòmiques.

Ara més que mai, convé deixar clares algunes coses:

- La RTV pública és l’única que ha de garantir l’accés de col·lectius i organitzacions ciutadanes, perquè s’escolten totes les veus.

- És fals que la RTV pública espanyola siga cara: al contrari, és la més barata d’Europa ( aproximadament 10 cèntims de € per persona i dia).

- És fals que la radiotelevisió comercial siga gratuïta: es finança amb la publicitat, que paguem tots els consumidors quan comprem els productes.

- Le emissores privades, per garantir-se el benefici econòmic tendeixen a convertir la informació i la cultura en meres mercaderies, cosa que deseboca en informació groga i en telefem.

- quan es parla de les radiotelevisions públiques no s’ha d’oblidar mai que atresoren un valuosíssim arxiu audiovisual, patrimoni històric que pertany a tots i totes.

-Les agressions contra la RTV pública formen part del mateix colp contra la democràcia, els drets socials i els serveis públics que patim la immensa majoria.

Per això convoquem a una decisiva marea en defensa d’una radiotelevisió pública que garantisca el dret a la informació i l’autèntica participació democràtica.

SENSE INFORMACIÓ DE QUALITAT NO HI HA DEMOCRÀCIA. PER UNA RTV PÚBLICA DE QUALITAT, INDEPENDENT I PER A LA CIUTADANIA: FEU-HO PÚBLIC !

RTV-PUBLICA

Compartir

Deja un comentario