Ja n’hi ha prou!

TVVMani

El Consell d’Administració de RTVV ha decidit modificar l’ERO que afecta la plantilla de la Ràdio i la Televisió públiques valencianes supenent el comiat de 186 treballadors del departament tècnic i 7 treballadors més per motius socials que havien rebut el correu en el qual se’ls notificava que estaven afectats per l’Expedient.

Entenem que, amb aquesta mesura, es crea un greuge comparatiu entre els vora 800 treballadors que estem al carrer i la resta dels companys que no es veuen afectats per l’ERO. Un greuge que ve a augmentar aquest ERO injust, irregular i sectari que ens tortura des del passat 18 de desembre, data dels primers correus de comiat a Ràdio 9. Els treballadors i treballadores que ja estem al carrer portem dos anys de tortura que, lluny d’acabar amb el comiat, augmenta cada volta que, amb les decisions de la nova direcció general, comprovem que aquest ERO ha sigut una estafa, un robatori a punta de pistola, una depuració en tota regla. Si no enteniem quins havien estat els criteris de baremació a l’hora de fer-nos fora, ara encara menys veient com la data de recepció d’un correu electrònic pot salvar-te o condemnar-te a tu i a la teva família. Va a explicar la senyora Rosa Vidal quins són els criteris finalment per a perdre el lloc de treball o conservar-lo? Sap la senyora Rosa Vidal que amb el seu joc irresponsable està invalidant l’ERO? Els treballadors i treballadores afectats per l’ERO no mereixem tanta ignomínia, el nostre pecat ha estat en la majoria dels casos aprovar una oposició i intentar fer bé el nostre treball.

Volem recordar a la senyora Rosa Maria Vidal que, al llarg del procés de negociació de l’ERO, els nostres representants al Comité d’Empresa van intentar advertir als representants de l’empresa que vosté ara dirigeix així com als de Price Waterhouse Cooper (autora de l’estudi que justifica l’ERO) que amb la plantilla que anava a quedar després de l’ERO no es podien donar els serveis mínims bàsics tant a la Ràdio com a la Televisió Autonòmica. Val a dir que tant uns com altres es negaren a atendre raons i mostraren un rebuig frontal cap a qualsevol intent de negociació o modificació de la proposta inicial.

Recordem també que l’informe que va fer l’empresa Price Waterhouse Cooper va costar 185.000€ que van eixir de l’erari públic. Aquest informe (amb irregularitats visibles per a qualsevol que tinguera un mínim de coneixement sobre el sector) s’ha demostrat absolutament ineficaç en allò que plantejava i, tal com advertíem els treballadors, impossible de dur a terme. Per aquest motiu exigim a la Directora General Rosa Maria Vidal que demane la devolució de l’import de l’informe per ineficàcia manifesta i estafa a l’empresa PWC, perquè quan un cobra per un servei tot i saber que l’està fent malament està estafant el client.

El Consell d’Administració de RTVV ha “salvat” de l’ERO a 7 treballadors per motius “socials”. Aquesta decisió és especialment insultant per als treballadors i treballadores que ja estem al carrer, un col·lectiu en el qual hi ha molts casos de parelles amb fills que han anat els dos membres al carrer, famílies monoparentals amb fills i filles i amb pares i mares a càrrec seu. Per a tots aquests casos no hi ha hagut cap mirament de caràcter social.

La responsabilitat política d’aquest ERO que, a mesura que passen els mesos es demostra més injust i sectari, com la vertadera depuració que és, correspon a la Generalitat Valenciana i al seu màxim responsable, el president Alberto Fabra, qui no va dubtar en salvar de la seua aplicació a la gent de la seua confiança. També al vicepresident José Ciscar, qui s’ha encarregat de recordar des de fa mesos que no es pot modificar i d’amenaçar els tribunals amb el tancament de l’empresa si es declara nul als tribunals. Són vostés responsables de la desfeta de 800 famílies, de la desfeta del més gran mitjà de comunicació públic i en valencià del poble valencià; i són responsables també de la gran despesa econòmica que ha suposat la preparació i execució de l’ERO, així com el que derivarà de les demandes col·lectiva i individuals que, ben aviat, es duran a terme. A més a més s’hauran de responsabilitzar de la ineficàcia de l’externalització de les franges d’emissió que suposarà una despesa prou més elevada que una Ràdio i una Televisió feta pels treballadors més qualificats i idonis que té i ha tingut RTVV al seu sí.

Per tot açò exigim al president Alberto Fabra i el seu vicepresident José Ciscar donen l’ordre a Rosa Maria Vidal de paralització de l’ERO per a reprendre des del punt zero l’anàlisi i possibles solucions per a la viabilitat d’un projecte de Radio i de Televisió públiques en valencià, de qualitat i plural.

Plataforma Mil de Nou

Compartir

Deja un comentario