Incomplir l’ERO per poder-lo justificar

RosaC9

La nova directora general sacrifica els criteris de legalitat del procés per poder defensar políticament l’acomiadament massiu de treballadors i la privatització de Televisió Valenciana.

 La data del 31 d’agost enfrontava a la nova directora general de RTVV a un dilema amb una solució impossible: o bé optava per complir rigorosament els termes de l’ERO acomiadant els treballadors previstos i provocant així una apagada o bé optava per mantindre amb tota la precarietat del món la normalitat del funcionament de la televisió per a la qual cosa havia d’incomplir els termes de l’ERO perquè necessitava la continuïtat d’una part significativa dels treballadors, l’acomiadament dels quals estava prevista per a l’últim dia d’agost.

 La decisió adoptada posa de manifest que s’ha fet prevaldre la part política sobre la legal de la directora i dels seus caps. En efecte, la possibilitat de fer un negre en la programació en setembre feia evident que l’execució de l’ERO no suposava cap solució per a RTVV sinó més bé al contrari, un pas endavant amb la seua destrucció.

 No haguera sigut possible de cap manera en eixa situació justificar l’ERO i per això s’ha optat per incomplir-lo. Però que no vinguen ara amb arguments jurídics per justificar eixe incompliment. La autoritat laboral res té a dir perquè en definitiva es tracta d’una decisió de l’empresa que en el seu dia va acordar l’acomiadament de 1198 treballadors amb data límit del 31 d’agost i ara pretenen canviar aquell acord. Ni en aquell moment necessitava de l’autoritat laboral ni tampoc la necessita ara encara que recórrega a ella per pretendre donar vis de legalitat al seu incompliment.  I que tampoc pretenga justificar-lo, tant en quant el PP té majoria absoluta a les Corts, a la Generalitat, al Consell d’Administració,  i han pogut aprovar sense cap obstacle, i dins dels terminis previstos, el programa contracte o els plecs de condicions per a la subcontractació.

 L’ incompliment de l’ERO no és sinó un exemple de la incompetència que ha caracteritzat la gestió de l’ens pel PP i les persones designades per ell. Per la nostra part, prenem nota d’este nou incompliment i mantindrem la lluita per garantir els nostres drets en el marc d’un model de televisió pública al servei de tots els valencians conforme a les previsions de l’Estatut d’Autonomia.

 

Compartir

One thought on “Incomplir l’ERO per poder-lo justificar

  1. Vicente Rubio

    Si ma be les coses no son tan roins, com pensem. Ara pot ser que vinga un temps de cambiar. Gent que vuiga fero millor. No pensem mal de tots. Nía gent bona en el mon

    Reply

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>