Incomplir l’ERO per poder-lo justificar

RosaC9

La nova directora general sacrifica els criteris de legalitat del procés per poder defensar políticament l’acomiadament massiu de treballadors i la privatització de Televisió Valenciana.

 La data del 31 d’agost enfrontava a la nova directora general de RTVV a un dilema amb una solució impossible: o bé optava per complir rigorosament els termes de l’ERO acomiadant els treballadors previstos i provocant així una apagada o bé optava per mantindre amb tota la precarietat del món la normalitat del funcionament de la televisió per a la qual cosa havia d’incomplir els termes de l’ERO perquè necessitava la continuïtat d’una part significativa dels treballadors, l’acomiadament dels quals estava prevista per a l’últim dia d’agost.

 La decisió adoptada posa de manifest que s’ha fet prevaldre la part política sobre la legal de la directora i dels seus caps. En efecte, la possibilitat de fer un negre en la programació en setembre feia evident que l’execució de l’ERO no suposava cap solució per a RTVV sinó més bé al contrari, un pas endavant amb la seua destrucció.

 No haguera sigut possible de cap manera en eixa situació justificar l’ERO i per això s’ha optat per incomplir-lo. Però que no vinguen ara amb arguments jurídics per justificar eixe incompliment. La autoritat laboral res té a dir perquè en definitiva es tracta d’una decisió de l’empresa que en el seu dia va acordar l’acomiadament de 1198 treballadors amb data límit del 31 d’agost i ara pretenen canviar aquell acord. Ni en aquell moment necessitava de l’autoritat laboral ni tampoc la necessita ara encara que recórrega a ella per pretendre donar vis de legalitat al seu incompliment.  I que tampoc pretenga justificar-lo, tant en quant el PP té majoria absoluta a les Corts, a la Generalitat, al Consell d’Administració,  i han pogut aprovar sense cap obstacle, i dins dels terminis previstos, el programa contracte o els plecs de condicions per a la subcontractació.

 L’ incompliment de l’ERO no és sinó un exemple de la incompetència que ha caracteritzat la gestió de l’ens pel PP i les persones designades per ell. Per la nostra part, prenem nota d’este nou incompliment i mantindrem la lluita per garantir els nostres drets en el marc d’un model de televisió pública al servei de tots els valencians conforme a les previsions de l’Estatut d’Autonomia.

 

Compartir

One thought on “Incomplir l’ERO per poder-lo justificar

Deja un comentario