Excuses. Ells tenien molt clar quin model volien

No video URL found.

Un dia abans que les Corts aprovaren la llei que posarà en marxa la nova ràdio i televisió públiques valencianes Esquerra Republicana del Camp de Morvedre ens convidà a fer una xarrada  al Centre Mario Monreal de Sagunt sobre el que pot ser aquesta nova RTVV.

Els companys Xelo Miralles, periodista i membre del Consell d’Administració de RTVV en l’època de Rosa Vidal, Reis Juan, presidenta de Mil de Nou i Manolo Camarasa, membre del Comitè d’Empresa per CGT explicaren aspectes poc clars en tot el procés de la recuperació del mitjà públic.

Camarasa va desmuntar el mantra inicial de “Canal 9 té més plantilla que A3, Telecinco i La Sexta juntes”, primera de les moltes calumnies aparegudes, fomentades i esteses contra els treballadors.

Les Corts han aprovat una llei que deixa de banda els drets laborals dels treballadors de RTVV però poca gent sabrà com era l’oferta del Comitè al Consell del Botànic, una oferta que hauria possibilitat tindre una ràdio i una televisió públiques, en valencià i de qualitat amb 800 persones treballant per un cost de mig milió d’euros.

Des de Mil de Nou volem valorar positivament la voluntat de fer una llei participativa però hem de palesar el nostre desacord amb el tractament que ha rebut el nostre Comitè d’Empresa, no entenem per què se’ls ha negat la participació com s’ha fet,  i estem espectants per veure com funcionen els òrgans de control previstos.

El següent pas serà la tria del Consell Rector, encarregat de triar el director general i la resta de staff.

Molts noms comencen a sonar per a l’equip directiu de la nova RTVV, tots ben coneguts com Josep Ramón Lluch, Artur Balaguer, Mariola Cubells, Salva Enguix, Sergi Pitarch, Víctor Maceda o Violeta Tena.

En breu tindrem la quiniela resolta i acabarem d’entendre tantes coses.

Des d’aci agraïm les mostres d’interés d’entitats socials, culturals i polítiques de pobles d’arreu el País per convidar-nos a anar a explicar-nos

Compartir

Deja un comentario