Entrevistes electorals

https://www.youtube.com/watch?v=7upRTm9UpxY

Diumenge les valencianes i els valencians decidim el nostre futur i ho fem, per primera volta en 25 anys sense RTVV. A Mil de Nou som conscients de la funció de servei públic que te la informació. Els treballadors i treballadores de RTVV que conformem aquesta plataforma fa molts anys que venim defensant el dret a la informació com a eix fonamental i imprescindible per a assolir un estat democràtic de debò. Per això hem volgut oferir una ronda d’entrevistes amb els candidats i candidates a la Presidència de la Generalitat.

Demà posem a l’abast de tot el món les entrevistes a Ximo Puig (PSOE), Mònica Oltra (Compromís), Ignacio Blanco (EUPV-ERPV-Verds-Acord Ciutadà) i Antonio Montiel (Podem).

Volem agrair públicament l’esforç que han fet tots quatre per fer les entrevistes en uns dies en què les seues agendes han estat atapeïdes d’actes i compromisos.

Igualment agraïm la col·laboració de la Universitat de València per deixar-nos fer les entrevistes a l’edifici històric del carrer La Nau i al Jardí Botànic.

Lamentem que, en més d’un mes, no hagen pogut trobar un buit en la seua agenda els caps de llista a les autonòmiques de la resta de partits. Quan decidirem fer aquesta ronda d’entrevistes decidirem oferir-les a les principals forces i les persones que opten a la Presidència de la Generalitat. L’equip de Mil de Nou va contactar amb els caps de gabinet de Alberto Fabra (PP), Carolina Punset (Ciudadanos) i Alícia Andújar (UPyD). Els problemes d’agenda o el silenci han sigut les respostes o, millor, els pretexts.

Darrere la negativa a ser entrevistats veiem actituds gens positives per al futur que hem de començar a construir a partir de diumenge què ve 24 de maig. Per això des de Mil de Nou, un col·lectiu plural i divers on hi ha militants, simpatitzants i candidats dels quatre partits que han accedit a ser entrevistats fem una crida a la participació en les eleccions de diumenge i a fer costat a les opcions que defensen la recuperació dels mitjans públics al País Valencià i, amb ells, la recuperació d’una vertadera democràcia per a tots nosaltres.

Des de Mil de Nou demanem el vot per a PSOE, Compromís, EUPV-ERPV-Verds(Acord Ciutadà) i PODEM perquè entenem que algú que s’amaga de les seues responsabilitats no pot redreçar el nostre país.

Vos posem com exemple Grècia, l’únic país europeu junt amb nosaltres que ha patit el tancament d’un mitjà públic per la decisió autoritària del seu govern. Els grecs dipositaren la seua confiança en l’esquerra de Syriza fa unes mesos i han pogut recuperar el seu mitjà de comunicació públic.

Al Vídeo que la ONG GNRD presentava fa uns dies al col·legi major Rector Peset, i en el qual tinguérem l’honor de col·laborar, es diu ben clar: sense mitjans públics no hi ha democràcia. Si de debò volem recuperar la democràcia haurem de votar amb trellat, i eixe vot no pot anar a parar al PP, ni a Ciudadanos, ni a UPyD.

libertad de expresion Vu_ZFr6DTsc

Compartir

Deja un comentario