Debat #AudiovisualOFF

Les conseqüències del tancament d’RTVV en el sector audiovisual, a debat este dijous a les 22.00h. en MildeNou.

La plataforma de treballadors de la ràdio i la televisió públiques del País Valencià reuneix este dijous set professionals de l’audiovisual valencià per a analitzar la situació en què ha quedat el sector dos mesos després de la decisió unilateral del Govern valencià de tancar Radiotelevisió Valenciana.

Estarà moderat per la periodista d’RTVV i presidenta de MildeNou, Reis Juan, i es podrà seguir per la web www.mildenou.com i en les xarxes socials, sota l’etiqueta #AudiovisualOFF.

El Debat comptarà amb les opinions i anàlisis de Vicent Monsonís, director de cine, guionista i productor. Ex-president de l’Associació de directors valencians i actual membre de l’Associació Europea de Directors. També hi assistirà Ricardo Macián, director de documentals i ex-càmera de Canal 9; Toni Canet, director, guionista i productor i va dirigir la primera telesèrie de Canal 9, “Benifotrem”, l’any 1995. En el debat també participarà Pau Martínez, president de l’Associació Valenciana de Guionistes, EDAV, i director de “L’Alqueria Blanca”.

També s’escoltaran les valoracions de Áurea Ortiz, professora de cine del Departament d’Història de la Universitat de València i membre de l’Institut Valencià de l’Audiovisual i la Cinematografia, l’IVAC. La veu dels actors estarà representada per Imma Sancho, actriu de sèries d’èxit com ara “A flor de pell”, “L’Alqueria Blanca” i, fora del País Valencià, coneguda pel seu paper de Filomena Márquez en la sèrie “Amar es para siempre”, d’Antena 3 Televisió. La taula del debat la completarà Ximo Pérez, productor de Trivisión (“L’Alqueria Blanca”) i president de l’Associació de Productors Valencians.

Estos set pesos pesants de l’audiovisual valencià raonaran sobre com ha afectat i afectarà al sector la desaparició de l’empresa pública al voltant de la qual havia nascut un bon grapat d’empreses. Entre molts altres temes, analitzaran si RTVV havia arribat a impulsar realment un sector que es considera clau per a la difusió del valencià i de la nostra cultura, a més de ser un dinamitzador de l’economia moderna.

El tancament d’RTVV ha afectat directament 1.700 treballadors de la plantilla, però es calcula que de manera indirecta altres 3.000 persones patiran les conseqüències. Són els actors, productors, tècnics, guionistes, personal de maquillatge i perruqueria i tot un entramat de treballadors vinculats a alguna de les 120 empreses audiovisuals que d’alguna manera estaven relacionades amb RTVV.

El Teatre Tívoli de Burjassot, a l’Horta, torna a ser l’escenari d’este nou debat de MildeNou, un format ja consolidat després de la bona acollida de les dos edicions anteriors.

El debat es va enregistrar el passat 23 de gener i s’estrena este dijous a les 22.00h. en la web www.mildenou.com. Es podrà seguir en temps real també per les xarxes socials amb l’etiqueta #AudiovisualOFF.

Compartir

Deja un comentario