Com quan érem veu i so de Mugroman amb els afectats per l’ERO a #RTVV

portada de Sol d'hivern

portada de Sol d’hivern

El darrer treball de Mugroman “Sol d’hivern”, fet amb micromecenatge, acaba de veure la llum.

“El sol d’hivern no calfa però sí il·lumina. Eixa llum per a poder trobar el camí i l’optimisme necessari per a tirar endavant…”, aquesta frase de Xavi Ivànyez (guitarra i veu) a una entrevista a MusicAlacant resumeix el tarannà del disc. Un disc potent i madur, musicalment contundent, de veus harmoniosament conjugades,  Més Mugroman que mai, el grup de Xixona ens fa anar dels ritmes més ballables a les cançons de calat més íntim.

Amb unes lletres que ens situen en el lloc i el moment més immediat i proper, els Mugroman ens diuen al disc que no volen sentir parlar de rendició i que cal anar amb el cap ben alt perquè som més forts quan estem junts (Junts) . Ens avisen de la poca paciència que queda ja cap als qui tot ho tenen (La veu d’una generació que en algún moment recorda a l’Ovidi Montllor), perquè sobreposar-nos a tota desgràcia és el gran repte d’estar viu (Aprenent a seguir).

Tanca el disc la cançó Com quan érem veu i so, una cançó dedicada als treballadors i treballadores afectats per l’ERO a #RTVV. Tot parteix de la carta a Ràdio 9 que Amàlia Garrigós va escriure poc després de ser acomiadada per aquell ignominiós correu electrònic del 18 de desembre de l’any passat. Aquella carta va commocionar Xavi Ivànyez, segons ens contava, fins al punt d’inspirar aquesta cançó.

http://mugroman.bandcamp.com/track/com-quan-rem-veu-i-so

Tot el disc ens encoratja a seguir eixa llum per eixir endavant i, especialment, aquesta Com quan érem veu i so per als treballadors i treballadores que hem estat acomiadats per tants correus. Molt de coratge i  un profund agraïment son els sentiments que desperta en nosaltres. Mugroman ens fa pensar que la lluita dura i diària té cada dia més sentit  i és menys dificil perquè ens sentim acompanyats en el viatge.

Vos animem a escoltar la cançó i a descarregar-vos-la des de la pàgina del grup. I, sobre tot, a tindre clar que, com ens diuen els Mugroman.

I tornaràs per a nosaltres
hem nascut del dol
per crear contant batalles.
com quan érem veu i so.
Quan érem veu del món.

 

 

 

Compartir

Deja un comentario