Canal 9, l’ERO indeleble. Per Xelo Miralles

c9vert

Així que Canal 9 “es passa al verd per enterrar l’etapa de l’ERO”. Primera notícia. Mai vaig imaginar que un canvi de logos i de colors servira per «soterrar» i diluir un dels EROs més injustos que s’han engendrat a partir de l’última Reforma Laboral. Reforma, per altra banda, que ja ha estat modificada fins pels seus mateixos solitaris redactors.

Ens ho explicava Sergi Pitarch; redactor de Levante-EMV i president de la Unió de Periodistes Valencians. Ell tenia la informació. Els membres del consell d’administració de RTVV “almenys, aquesta servidora” ens assabentem gràcies a Levante-EMV que la nova imatge que prepara Canal 9 per a aquesta nova època, etapa o temporada (no se sap) anava a estar dominada pel verd. Una pena que la nostra directora general, Rosa Vidal, no ens informara prèviament en el consell. En el món de la imatge en el qual ens trobem immersos un canvi en els colors corporatius d’una societat és tan important o més que un retoc en la seva denominació. Imagine que Rosa ens explicarà la filtració i els perquès de tal canvi sense consulta al consell d’administració. Però tant és, una mà de pintura per verd fosc que resulte el pantone seleccionat no podrà amagar el nyap i la injustícia que s’ha comès amb l’ERO de la Televisió i de la Ràdio Autonòmica.

L’ERO persisteix. És indeleble. Permanent. Que expliquen si no als jutges que en cas d’aplicar els mateixos criteris en un hipotètic Expedient d’Ocupació en la magistratura, els primers afectats serien aquells jutges que tingueren aprovada l’oposició, i que els eventuals consolidarien plaça. Ho apunte només a tall d’exemple perquè el llistat d’atropellaments redactats per justificar quins treballadors romandrien en l’empresa i quins no resulta tan vergonyós que el comitè d’empresa ni tan sols va poder iniciar la més mínima negociació amb l’empresa.

A Canal 9 s’ha imposat un ERO a més de 1.200 treballadors que no som els culpables del malbaratament, del desgovern, de la manipulació i de la mala gestió que han presidit les decisions de l’empresa durant els últims lustres. És urgent una revisió de l’ERO. Un tornar a començar. L’ERO ha estat un fracàs. Està mal fet. Així de senzill: Canal 9 ha rectificat l’expedient en més de 200 casos, i la ràdio autonòmica va emmudir fa uns dies perquè es va quedar sense tècnics.
Les treballadores i treballadors de Canal 9 i la societat valenciana esperem una ràpida decisió judicial que permeta elaborar un nou pla de reajustament de les dimensions de l’empresa d’acord amb les exigències pressupostàries que ens envolten. Però el redimensionament s’ha de pactar amb els representants legítims dels treballadors. No fer-ho “com ha estat el cas” és una estafa al conjunt de la societat. Una mà de pintura més.

Xelo Miralles. Treballadora de C9 afectada per l’ERO i membre del Consell d’Administració de RTVV

Article publicat a Levante-EMV 17-08-2013

Compartir

One thought on “Canal 9, l’ERO indeleble. Per Xelo Miralles

  1. Pingback: Avui fa un any. Per Esperança Camps | Mildenou

Deja un comentario